2019-2020

https://fb.watch/3C8mQN5phq/

Учениците от ОУ”Юрий Гагарин”-гр.Смолян отбелязаха “Не на страха в училище!”

Нашите наградени ученици в конкурса на тема:
“ Моят Левски”. Поздравления за техния талант! Гордеем се с вас!

Модерна фитнес зала беше открита днес в ОУ „Юрий Гагарин“ в Смолян. Лентата на новата спортна придобивка прерязаха директорката на училището Йорданка Дюлгерова и Младен Илиев, който дари уредите за оборудването на залата. На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Венера Аръчкова, общинската съветничка София Иванова, зам.-кметът Марин Захариев и директорът на ОД на МВР Николай Димов. Преди откриването, талантливите ученици изнесоха музикална програма и получиха заслужени аплодисменти от публиката. „Откриваме залата за спорт, за да бъдем по-добри, да спортуваме и пазим традициите“, каза Дюлгерова. Тя благодари на известния спортист и културист Младен Илиев, който е възпитаник на училището и дарител на уредите.Директорката изказа и благодарност към Аръчкова и Захариев, защото залата е била ремонтирана по проект на „Красива България“, а след това е била сменена и дограмата.
Председателят на Общинския съвет поздрави с новата придобивка учениците и учителите и каза, че приоритет в управлението на кмета Мелемов са децата. Тя им пожела да бъдат здрави, щастливи и да ползват всички спортни съоръжения града.
Възпитаниците на училището бяха поздравени и от зам.-кмета Захариев, който посочи, че няма нищо по-хубаво от това да се инвестира в спорта, за да бъдат учениците здрави да се забавляват.

Коледна елха. Грейнали детски личица. Изпълнена с вълнение зала, усмихнати родители, нетърпеливи да се изявят на сцената таланти, вълшебни коледни звуци и магично усещане, че предстои нещо красиво. Такава беше атмосферата на нашето коледно тържество.
И тази година като по традиция всички наши талантливи деца показаха, че българските традиции, свързани с един от най- светлите празници Коледа са живи. С много ентусиазъм и усмивки учениците от всички класове се подготвяха за своята изява. Беше представено импровизирано тв шоу. На Коледа, като на Коледа- имаше подаръци и за всички наши възпитаници.
За финал се изви кръшно право хоро.
Нека се научим да прощаваме,
нека бавно остаряваме,
нека повече да се обичаме,
на себе си да приличаме,
Нека бъдем по-добри
не само в такива дни!
Весела Коледа!
Да бъде Коледата ви незабравима,
а годината – неповторима!

Поднасяне на цветя пред паметника на полк. Владимир Серафимов – Освободителят на Родопите.

Септември е…
Лятото премина, дойде есента,
утрото с усмивка поздрави света.
Училищен звънец децата зове,
чуват се навън вик и смехове.
Колективът при ОУ ” Юрий Гагарин” пожелава на всички ученици и родители успешна и ползотворна учебна 2019- 2020г. Мили деца, вървете с големи крачки по пътя на знанието! Помнете, че до вас винаги има някой с видими или невидими крила, който да ви помага. Бъдете здрави и щастливи по пътя на ученето.

Първи старт в състезание по ориентиране – Купа”Тренера” Смолян 27-28 юли, 2019г. Симона Молова- IIмясто, Милица Кехайова-III място. Поздравления за чудесното представяне!

Чрез обучението на открито децата се свързват с природата, дишат свеж въздух, развиват своите комуникативни умения, въображение и способност да мислят. Изграждат своята увереност, но най-важното – естествената среда им носи истинско забавление.

Беше подготвена доста интересна задача за учениците от шести клас. Всяко дете трябваше да запише имената на съучениците си и срещу тях положителното качество, което ги характеризира като личност. Децата бяха развълнувани като прочетоха милите коментари на останалите. Така тази положителна визитка винаги ще им напомня да вярват в себе си, че са добри по душа.