2018г.

2018г.

Весели празници! Нека през новата 2019 година да съхраним и пренесем във времето всички общочовешки ценности, които ни обединяват и най-вече духът на знанието!

 

Последен ден на работилничката ни.
Те са сръчни и креативни. Те са борбени и смели. Заедно, с много любов, изработиха много картички и коледни сувенири, защото имат своя мечта. Да си закупят инвентар за скаутските дейност/палатки, посуда за готвене/. Всеки желаещ да ги подкрепи, може да направи дарение, а те ще му се отблагодарят с нещо красиво направено от тях. Може да го направите на 20.12.2018г. в читалище ,,Христо Ботев” от 18.00 часа или в РДТ,,Николай Хайтов” , на същата дата от 18.30 часа.
ПОДКРЕПЕТЕ ТЕХНИТЕ МЕЧТИ!❤

 

Участие в Национална програма,,По-здрави деца” на Нестле България. Програмата е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен живот в децата. Чрез забавни и атрактивни уроци и игри, децата се ангажират и се провокира техния интерес към балансираното хранене и активния начин на живот.

 

Група по спортно ориентиране се сформира в
ОУ,, Юрий Гагарин”. Ще бъде водена от заслужилия майстор на спорта Игнат Орлов. Ориентирането дава възможност на децата да спортуват активно сред природата. Освен физическа активност, спортът включва мисловна дейност, разчитане на топографска карта и динамично вземане на решения.

 

Отлично представяне на учениците при ОУ”Юрий Гагарин” в Националния шампионат по плуване, който се проведе на 9.12.2018г. На I и II място при 50 м св.стил и бруст се класираха Михаил Страхински и Габриела Пинтева от IV клас. Учениците заеха почетното второ място при комбинирана щафета в състав:Михаил Страхински,Борислав Узунов, Габриела Пинтева и Антония Дукатева. Нашите поздравления за малките плувци!

 

Коледната работилница на скаутите джуджета-вълчета отвори врати🙂. Сръчните им ръчички започнаха да изработват коледни украшения. Всеки ще може да си вземе от тях, така ще ги подпомогне да си закупят материали и инвентар за скаутските дейности. Къде и кога – скоро ще разберете.

 

Поклон, будители народни! Чрез вас пречистени, свободни, нов свят ще сътворим! Ще запазим навеки в душите и ще помним крилатия зов: да обичаме род и родина с вечно жива синовна любов!

Днес се проведе маратон на четенето, в който взеха участие всички малчугани до 4 клас. Децата се забавляваха и показаха как с лекота могат да четат. Най-добрите бяха отличени с грамоти.


Гостуваха ни деца от ДГ ” Зорница”, с които заедно направихме книжки – ” Моят любим герой от приказки”.Четвъртокласниците представиха и сценка ” Мишлето и книгата”. Забавлявахме се от сърце!

Стартира Националната седмица на четенето в нашето училище. В нея са включени разнообразни игри, състезания, представяне на книги, както и маратон на четенето.

Нека бъдем горди от славното си минало и запазим своя патриотичен дух!

Световен ден на ходенето

Септември е…
Лятото премина, дойде есента,
утрото с усмивка поздрави света.
Училищен звънец децата зове,
чуват се навън вик и смехове.
Колективът при ОУ ” Юрий Гагарин” пожелава на всички ученици и родители успешна и ползотворна учебна 2018 – 2019 г. Мили деца, вървете с големи крачки по пътя на знанието! Помнете, че до вас винаги има някой с видими или невидими крила, който да ви помага. Бъдете здрави и щастливи по пътя на ученето.

 

Честито завършване, наши пораснали птички! Бъдете благословени и отличници в живота! Поемате по нов път, но ние винаги ще бъдем насреща!

 

Отвори сърцето си за доброто..

0У ” Юрий Гагарин ” съвместно с
ДГ ” Зорница ” отбелязаха Международния ден на детето с игри, лакомства, балони, много усмивки и музика. Малки и големи се забавляваха в различните креативни и състезателни игри. Нашето училище прави всичко възможно бъдещото поколение да расте здраво и щастливо в ползотворна и приятна среда.

 

Победители в областния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

ІІІ място: Антония Младенова Дукатева – 9 г.

 

Нашата образователна институция придоби статут на иновативно училище, благодарение на спечеления проект от учителите Анита Каменова, Ана Журналова и Елена Иванова. Идеята е да се направи еко класна стая, предназначена за обучение на деца в условия, близки до природата. Освен това ще се създаде и опитно поле ( биоградина) , чрез която децата ще придобият трудови навици. Тази иновация е единствената в област Смолян, която ще подпомогне за личната връзка на учениците с природата и ще развие у тях нагласа за здравословен начин на живот. Това е нашата цел – децата да идват усмихнати и с желание!

 

Ученици получиха грамота за участие в Националния конкурс за приказка ,, Моят учител е супергерой”. Нашите поздравления за тях!

 

“Учителят е точица едничка –
началото на хиляди лъчи.
Звездата – не далечнa, не самичка,
а грейналата в детските очи.”
“Учителките помнят всеки час
Раздали младостта си на децата.
Те с песните изпяват своя глас.
И с думите отключват светлината.”

 

Нова атракция в училище радва малки и големи. От тази седмица играта ” Не се сърди, човече” е вече факт. Идеята за построяването на детската игра е на учителите Анита Каменова, Ана Журналова и Андрей Янев. Целта е в свободното си време учениците да се занимават със смислени и креативни игри, които развиват качества като съобразителност, бърза реакция, толерантност един към друг, умение да се учиш да губиш и владееш отрицателните си емоции.

Талантите на ОУ ” Юрий Гагарин “.

Част от нашите петокласници взеха участие във викторината ” Безопасна игра”, която се проведе в РДТ ” Николай Хайтов “. Получиха награди и се представиха достойно!


Пролетно почистване на училищния двор и теренът около него. Браво на най- трудолюбивите деца!

Учениците спечелиха второ място в зоналното състезание по бадминтон, което се проведе в град Пазарджик. Продължавайте смело напред! Нашите адмирации!

 

Акция ” Посади цвете ” по случай Деня на Земята.

 

По случай 22 април – Международен ден на Земята, нашето училище организира редица прояви. Учениците писаха послания, свързани с това как да спасим нашата планета.Крайно време е да осъзнаем и да поемем отговорност за действията си. Да разберем, че с поведението си унищожаваме околната среда. Природата е нашият единствен дом и трябва да се грижим за нея!

каутите и учениците при ОУ” Юрий Гагарин ” подпомогнаха залесяването, организирано от ЮЦДП – гр.Смолян. Засади дърво, спаси живота на Земята!

 

На 12 април отбелязваме Международния ден на космонавтиката. На тази дата преди 57 години в Космоса полетя първият
човек – Юрий Гагарин. По повод това, нашето училище организира редица прояви. Бе прожектиран филм, свързан с живота и делото на видната личност. Гордеем се, че носим това свято име! Напред и нагоре,гагаринци!

Учениците от прогимназиален етап спечелиха първо място по бадминтон на Областен кръг. Нашите адмирации за страхотните спортисти!

ОУ ” Юрий Гагарин ” отбеляза своя патронен празник с различни прояви. Учениците от IV клас поздравиха училището с рецитал, песни и родопски гайди. Бяха организирани спортни игри, с които децата много се забавляваха. Тъй като нашият патрон е бил и математик, г-жа Елена Стоева изнесе открит урок с много задачки – закачки.

По случай 1-ви март, учениците от ОУ “Юрий Гагарин” поздравиха РУО – гр.Смолян. Децата подариха мартенички и отправиха пожелания за здраве, слънчеви дни, любов в сърцата и пълно щастие в душата!

 

Днес ОУ ” Юрий Гагарин ” отбеляза Деня на розовата фланелка като израз на неприемане на тормоза и агресията. Учениците са съпричастни с проблема, бяха залепени с розови сърца, на които имаше послания. Своите творчески идеи и креативност децата претвориха табло под надслов ” Не на страха в училище “. Бяха отправени различни призиви като ” Не на обидите и подигравките, не на грубостта в отношенията! ” НЕКА ВСИЧКИ ДА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ, ДА СЕ ОБИЧАМЕ И ДА ЦЕНИМ ДОБРОТО!

Регионална библиотека ” Николай Вранчев ” награди трима наши възпитаници за най – много прочетени книги през изминалата 2017 година. На първо място е отличена Криси от 2 клас, следвана от Симонка и Димитър. Децата са изчели над 40 книги с детски приказки. Нашите адмирации за тях!

 

Бяха представени интересни фокуси на нашите ученици , с които се забавляваха от сърце. Някои от децата взеха участие и се докоснаха до истинската магия и вълшебство.