2020-2021

https://fb.watch/3C7QOuvhcT/ – клипче

 

https://www.facebook.com/jordanka.dulgerova/videos/2015195378625184 – клипче- прием на ученици- Уважаеми родители, започна записването на бъдещите първокласници в ОУ”Юрий Гагарин”. Заповядайте да подадете Вашите документи в сградата на училището. Работното време е от 08.30 часа до 16.30.

Ще се радваме вашите деца, най – прекрасните цветя на България, да станат наши ученици, а Вие – техните родители, съмишленици, в пътя на усвояване на знания, мъдрост и ценни практически умения.

Заповядайте в родното училище!

 

 

 

https://fb.watch/3C7ZcTtuqT/ – електронно обучение

 

 

 

 

Първо място и златен медал!

Връчване на наградата на Коци от Националния конкурс “От Коледа до Васильовден” на Националния дворец на децата!

Много талантливо дете от клуб “Традиции и обичаи” с ръководител Емилия Коджебашева!

Благодарности на родителите за подкрепата!

Поздравления! И нови успехи!

 

 

Кампанията, която започна ОУ,, Юрий Гагарин” е успешна. Ръководството подкрепи пострадалите семейства, останали без дом, след като земна маса се свлече и събори къщата им на ул.“Младост“ от проливните дъждове. Със събраните средства се закупиха хранителни и санитарни продукти, домакински уреди, дрехи, обувки и завивки. С всеки дарен лев, заедно успяхме да върнем усмивките на нашите деца и техните родители. За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш! Благодарим на всички, които се включиха!

 

 

ОУ,,Юрий Гагарин” стартира кампания в подкрепа на пострадалите семейства останали без дом, след като земна маса се свлече и събори къщата им на ул.“Младост“ от проливните дъждове. Целта е общественото мнение да бъде насочено към проблема, да се наберат финансови и материални средства, с които да бъде подпомогнато тяхното възстановяване. Семействата имат нужда от хранителни продукти, дрехи и консумативи от първа нужда. Всеки, който желае да се включи в инициатива ни, нека заповяда в нашето училище!

ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ! БЪДЕТЕ С НАС!

 

 

Коледа носи толкова красота, грейнали лица и весели деца ! Вълшебни коледни звуци и магично усещане, че предстои нещо красиво. Такава беше атмосферата днес. По традиция, всяка година нашето училище сгрява детските сърчица. Спазвайки противоепидемичните мерки малки и големи получиха своите подаръци. Ние сме щастливи, когато виждаме блясъка в техните очи и вярваме, че това е начин да бъдем по-добри! Педагогическият персонал изказва благодарности и към г-жа

Йорданка Дюлгерова

за прекрасната изненада!

Да бъде Коледата ви незабравима,

а годината – неповторима!

Да сте здрави, весели, засмени

и от Бог благословени!

 

По повод 21 ноември – Денят на християнското семейство детски отдел на РБ „Николай Вранчев” съвместно с ученици от I, II и IV клас на ОУ „Юрий Гагарин” и техните учители почетоха празника с беседа, презентация и стихове посветени на най-голямата ценност за всеки човек – семейството.

Под формата на презентация Емилия Коджебашева – завеждащ Детски отдел на библиотеката представи библейското предание за Дева Мария от най-ранното детство, обета на нейните родители и посвещението й в Йерусалимския храм до рождението на Спасителя.

Учениците рецитираха стихове по темата от Елисавета Багряна, Дора Габе и Ангелина Жекова, а първокласниците изпяха песента „Човекът без семейство не може да живее”.

Мероприятието се проведе във всеки клас поотделно при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

 

 

Нашите ученици от VI и VII клас отправиха своите послания по случай Международния ден на толерантността. Всеки път, когато имат съмнения дали са били толерантни към техен съученик или приятел , ще поглеждат своите нарисувани ръчички. В дискусията бе поставен акцент върху това да приемаме различните от нас. Накрая часът завърши с думите на Б.Шоу- “ Сега, когато можем : Да летим във въздуха като птици, да плуваме под водата като риби, не ни остава нищо друго- да се научим да живеем на земята като ХОРА!

 

ОУ”Юрий Гагарин” спечели проект ,,Осигуряване на съвременна образователна среда, модул ,,Културните институции като образователна среда”.

Образованието в музея допълва и разширява познанията на учащите се, обогатява естетическите им усещания и творчески заложби, свързано с културно-историческото наследство, въздейства и работи за отношение към историята, националната идентичност, културните ценности, помага за изграждането на родовата памет и отношение към роден край, възпитава толерантно отношение към различието.

Подходяща база за успешното прилагане на подобен подход е използването на възможностите на Регионалния Исторически Музей – Смолян, където освен различните експозиции ще се провеждат определени уроци по учебни предмети от училищната подготовка.

 

 

ОУ”Юрий Гагарин” спечели проект ,,Осигуряване на съвременна образователна среда, модул ,,Библиотеките като образователна среда”. Бяха извършени редица дейности по класове на различна тематика.

Четвъртокласниците четоха верижно приказката „Добро за добро” от Ран Босилек и разсъждаваха върху човешките качества – честност, човеколюбие, доброта и смелост. Откриваха поуки и отговаряха на въпроси. По този начин децата се въведоха в биографичния свят на българския писател Генчо Станчев Негенцов и разгледаха витрината с неговите книги с приказки и стихотворения.

В дигиталната зала на ОУ,,Юрий Гагарин” пред учениците от VI клас се проведе съвместен образователен урок подготвен от Емилия Коджебашева  –  ,,Фолклорни текстове в живота на българите. На шестокласниците бе представена информация за възникването на фолклорните произведения – песни, приказки, легенди,предания, пословици и поговорки като вниманието им бе насочено към най- значителен дял от устното наследство – народните песни. Те изслушаха текстове на няколко народни песни , като имаха задача да разпознаят различните видове по съдържание и основна цел. Откриваха художествените похвати като олицетворение , сравнение и инверсия.

Учениците от V клас имаха възможност да изберат книга, свързана с българското народно творчество и да разкажат за прочетеното, да научат как се е разпространява фолклора, какви образи срещаме в приказките, песните, преданията и легендите. Учениците успяха да съпоставят отношенията между човека и традиционната общност със своя опит, както и да разграничат характерните особености на фолклорния модел на света.

Най- малките ученици имаха дейности като ,,Мога да чета” , ,,Прочети ми приказка,, , чрез което се формира интерес към четенето.